Táplálkozás
Az egészséges életmód kialakításához szorosan kapcsolódik a helyes táplálkozási szokások megalapozása. Gyermekeink 3-6 éves korában kialakított étkezési szokások felnőttkorban realizálódnak.
Amit e cél eléréséhez kínálunk:
- Esztétikusan terített asztal,
- Megfelelő idő, hely biztosítása a nyugodt étkezéshez,
- Étkezések közötti megfelelő idő (min. 3óra) biztosítása,
- Rendszeres étkezésre nevelés,
- „Nasi” helyett gyümölcs, zöldség.
Óvodánkban korszerű, reform alapokon nyugvó élelmezést biztosítunk, melynek alapelvei:
- rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás,
- tej-, tejtermékek rendszeres, megfelelő mennyiségű fogyasztása,
- rostos ételek fogyasztása,
- vitaminban és ásványi sókban gazdag italok és élelmiszerek biztosítása,
- cukor mellőzése, helyettesítése mézzel,
- szója és tartósítótól mentes élelmiszerek alkalmazása,
- szárnyasok és hal előnyben részesítése,
- zsír és só bevitelének csökkentése,
- változatos ételkészítési technikák alkalmazása,
- magvas és teljes kiőrlésű pékáru és kenyér fogyasztása.