Táplálkozás

Az egészséges életmód kialakításához szorosan kapcsolódik a helyes táplálkozási szokások megalapozása. Gyermekeink 3-6 éves korában kialakított étkezési szokások felnőttkorban realizálódnak.

Amit e cél eléréséhez kínálunk:

- Esztétikusan terített asztal,
- Megfelelő idő, hely biztosítása a nyugodt étkezéshez,
- Étkezések közötti megfelelő idő (min. 3óra) biztosítása,
- Rendszeres étkezésre nevelés,
- „Nasi” helyett gyümölcs, zöldség.

Óvodánkban korszerű, reform alapokon nyugvó élelmezést biztosítunk, melynek alapelvei:

- rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás,
- tej-, tejtermékek rendszeres, megfelelő mennyiségű fogyasztása,
- rostos ételek fogyasztása,
- vitaminban és ásványi sókban gazdag italok és élelmiszerek biztosítása,
- cukor mellőzése, helyettesítése mézzel,
- szója és tartósítótól mentes élelmiszerek alkalmazása,
- szárnyasok és hal előnyben részesítése,
- zsír és só bevitelének csökkentése,
- változatos ételkészítési technikák alkalmazása,
- magvas és teljes kiőrlésű pékáru és kenyér fogyasztása.

Aktuális

37721944641680585485.jpg
 

Nyitva tartás

23173123011516966436.jpg
Óvodánkban hétfőtől péntekig reggel 7 órától délután 17 óra 30 percig fogadjuk a gyermekeket.
 

Sókuckónk

52657057961399250697.jpg
Somadrin Sókuckót alakítottunk ki óvodánk egyik szobájában. Az igazi sóbarlangok klímáját "hozzuk el" gyermekeink egészségének védelmében.
 

Alapítvány

59937190801399248672.png
Óvodánk fenntartója a Varázsfelhő a Boldog Gyermekekért Humán Szolgáltató Alapítvány